RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU NA SVETU: Idealna je za sve koji vole slatko, a nemaju mnogo vremena za kuvanje
Kremasta tekstura i bogat ukus učiniće je omiljenom poslasticom na svakoj trpezi. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnim trudom, stvorićete pravu poslasticu koja oduševljava svakim zalogajem!
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 limuna
- Jaja 2 kom
- šećer 150 g
- Skrob 4 supene kašike
- Mleko 300 ml
- Jaja 6 kom
- Prstohvat soli
- Šećer 7 supenih kašika
- Brašno 160
- Maslac 120 g
- Mleko 50 ml
- Šećer u prahu 1 supena kašika
- Kokosove pahuljice
- Bela čokolada
Priprema:
Izrendajte na sitno koru sa dva limuna, zatim ih presecite po pola i iscedite da dobijete dosta limunovog soka koji ćete procediti od pulpe. Zatim u lonac sipajte jaja i šećer i dobro umešajte. Dodajte skrob, pa dobro sjedinite. Dodajte mleko, umešajte, zatim sipajte limunov sok, umešajte i stavite na tihu vatru. Mešajte sve dok se ne zgusne i ne postane žuta krema, koju ćete presuti u posudu u kojoj će se hladiti.
Razbijte 6 jaja, ali tako da žumanca odvajate u jednu, a belanca u drugu činiju. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom, a usput postepeno dodajte šećer. Kada se zgusne bela pena dodajte žumanca, ali tako da ih mikserom sjedinjujete sa belancima jedno po jedno. Kada se smesa zgusne dodajte brašno i sjedinite. Potom dodajte rendanu koricu limuna i dobro umešajte. Sipajte u okrugli pleh ili kalup i ubacite u rernu da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.
U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro izmiksujte. Pečeni biskvit podelite vodoravno na tri jednaka dela i svaki premažite prethodno napravljenim premazom od mleka i šećera u prahu.
Prvu trećinu premažite kremom, poklopite drugom trećinom, ponovo namažite sloj kreme, pa preklopite trećom trećinom i najzad ponovo premažite odozgo kremom. Neka se ohladi u frižideru zatim premažite tortu u celini preostalim delom kreme i po stranama pospite kokosovim pahuljicama, dok ćete odozgo narendati na krupno belu čokoladu.
Možete poslužiti tortu. Prijatno!
(glossy)
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00
MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00
RECEPT ZA ČIZKEJK: Omiljena torta od 3 sloja, topi se u ustima
18. 11. 2024. u 17:00
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)