ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv

Novosti online

29. 02. 2024. u 17:00

Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.

РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 125 g šećera
  • 3 jajeta
  • 4 kašike kakao praha
  • 60 g gustina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • 1 žumance
  • 100 ml vode
  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 pomorandža

Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.

Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut

šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.

Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom  salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!