SAVRŠEN RECEPT: Pohovane tikvice sa kačkavaljem, ukusan obrok gotov za 20 minuta
Sezona kreativnih i ukusnih načina pripreme tikvica uveliko je počela. Ova namirnica definitivno je na vrhu letnjeg jelovnika, a recept za pohovane tikvice sa kačkavaljem samo je jedan od primera zašto je to tako.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- prezle
- 3 jajeta
- 150 g kačkavalja
- brašno
- so
- biber
- mirođija
Priprema:
Očistite tikvice i isecite na deblje kolutove.
Pripremite u posebnim dubokim tanjirima razmućena jaja, brašno i prezle.
U tanjir sa prezlama narendajte kačkavalj pa promešajte.
Začinite po ukusu tikvice, pa ih uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i u prezle.
Pržite na srednje zagrejanom ulju.
(ona)
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)