HRSKAVI UŠTIPCI: Idealan lagani obrok sa šampinjonima

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 07:35

SLATKO je sve što je pohovano i prženo, a to baš ne jedemo često. Kada odlučite da sebi ugodite i prekršite pravila zdrave ishrane, ovo jelo će učiniti da uživate i da vas želja mine.

ХРСКАВИ УШТИПЦИ: Идеалан лагани оброк са шампињонима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sabi

Sastojci: 
  • šampinjoni 500 g
  • jaja 2 komada
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • brašno po potrebi
  • prezle po potrebi
  • ulje 300 ml

Priprema: 

Izaberite sveže šampinjone ujednačene veličine.

Svaki očistite i nožem odsecite stabljiku tako da je poravnate sa klobukom.

Umutite jaja sa malo soli i bibera, a u odvojenom tanjiru pomešajte brašno i prezle.

Svaku pečurku umočite u jaja i potom uvaljajte u mešavinu brašna i prezli.

Spremljene šampinjone ostavite na dasci da malo odstoje i da se prosuše.

Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju i poslužite sa kečapom, majonezom, kiselom pavlakom ili tartar sosom.

(Blic žena)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)