Naučite kako se pravi najukusniji gulaš i koji sastojak ga čini tako savršenim. Postoje razni recepti za gulaš, koji važi za jedno od komplikovanijih jela. Međutim, uz određene kulinarske trikove, ovaj posao će zahtevati minimum truda, a osim toga, ukus će biti neverovatan. Tajnu najukusnijeg gulaša otktiva kuvar Ivica Štruml. Odabir mesa je najbitniji deo posla. "Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Kod dinstanja luka bitno je osetiti trenutak kada dodajemo meso. Luku je potrebna gustina, slatkoća i ukus koji nema notu "kuvanog luka". Tako da ne sme biti ni previše smeđe boje jer se neće razgraditi ni presvetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso seckajte na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije“, otkriva kuvar Ivica Štruml i dodaje: "Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni ‘šmek’ jelu. Ne štedite vino, niti na kvalitetu odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite da pijete uz gulaš.

zora

15.08.2023. 20:24

Meni je gulas svaki put vrhunski a meso se topi u ustima. Prvi put ga je u mojoj kuci spremila penzionisana Francuskinja koja je bila kuvarica kod jedne bogate porodice u Parizu.