SVINJSKI BUT U BELOM VINU: Stari recept s juga Srbije
Pripremite marinadu tako što ćete u secku usitniti i sjediniti sve sastojke, osim vina. Zatim dodajte vino i promešajte.
Stavite meso u oval i sipajte preko marinadu (rukama je dobro utrljajte u meso). Ostavite da prenoći u frižideru, ali povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi. Ujutru izvadite iz frižidera i ponovo ga okrenite. Kada posuda dostigne sobnu temperaturu, poklopite je i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite sat do sat i po. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane. Pred kraj, skinite poklopac sa ovala da se meso peče dok ne bude hrskavo sa gornje strane. Kada ga izvadite iz rerne, u istom ovalu ispecite krompir.
Potrebno je:
- 1,5-2 kg svinjskog buta (mogu i leđa ili vrat)
- kašika senfa
- do 1 čaše belog vina
- 1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 glavica crnog luka
- kašika sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 dl paradajz sosa ili kečapa
- 1/2 kašičice slatke tucane paprike
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- prstohvat začina po izboru (ruzmarin, biber, mleveni đumbir, ljute papričice...)
Preporučujemo
PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20
SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00
TEŠKE VESTI IZ VAŠINGTONA STIGLE U KIJEV: Nema više "patriota" za Ukrajinu
VAŠINGTON još nema besplatne sisteme protivvazdušne odbrane "patriot" koji bi mogli da budu prebačeni u Ukrajinu, proizilazi iz intervjua sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom za MSNBC.
26. 04. 2024. u 19:17
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)