KOLIKO DUGO RUSKA SALATA SME DA STOJI U FRIŽIDERU: Saveti kako što duže da uživate u ukusu omiljene salate
Čuvena ruska salata, popularno jelo na trpezama naročito sada tokom prazničnih dana, može biti pravi izazov kada je u pitanju skladištenje. Da biste uživali u njenom ukusu, a pritom i sačuvali je u sigurnim uslovima, važno je pridržavati se nekoliko pravila.
Foto: Shutterstock
Važno je naglasiti da ova salata upravo zbog svojih namirnica kao što su jaja ili majonez, ne sme tek tako stajati bilo gde. Salata treba da se čuva na hladnom i samo po potrebi da se izvadi iz frižidera u kom je potrebno da bude dobro upakovana. Aluminijumska folija jeste prečica kojom se svi koristimo, ali kako ne bi došlo do kontakta sa vazduhom i bržeg kvarenja, potrebno je da je prebacite u činiju sa dobrim i čvrstim poklopcem.
Kada je izvadite iz frižidera kako biste je poslužili, ne preporučuje se da stoji duže od dva sata van hladnog skladišta. Ruska salata može da stoji do tri dana od pripreme, a neki navode i četiri. Ako promeni boju i miris, znaćete da je vreme da se oprostite od nje.
(Ona)
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
"NIJE BILO LAKO IZDRŽATI": Rađen progovorio o razlozima za razvod od Ane i najtežem periodu
VATERPOLISTA Nikola Rađen bio je u braku sa pevačicom Anom Kokić sa kojom ima dve ćerke, od koje se razveo nakon jedanaest godina ljubavi, a sada progovorio o teškom periodu.
05. 12. 2025. u 07:50
Komentari (0)