JEDNOSTAVNA, A SAVRŠENA: Salata od tunjevine i pasulja
Brzo se sprema, predivnog je ukusa i uz nju vam ništa više ne treba.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 konzerve od po 170 g tunjevine
- 400 g crvenog pasulja
- 1 limun
- maslinovo ulje
- pasta 150 gr
- so
- crni biber
- peršun
- 1 ½ glavica crvenog luka
- rukola, veza
- malo čerija za dekoraciju
Priprema:
Pasulj skuvajte, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj ili jednostavno koristite pasulj iz konzerve. Skuvajte pastu. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, ubacite rukolu, servirajte i dekorišite
crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom i čerijem.
(danas)
Preporučujemo
SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
06. 03. 2025. u 13:30Jovana Vasić
KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
19. 02. 2025. u 15:46Jovana Vasić
BAJATOVIĆ OTKRIO POTENCIJALNE KUPCE NIS-A: "Ruski kapital mora da bude anuliran"
DIREKTOR Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je večeras da prodaju NIS-a Rusima 2008. ne vidi kao loš poslovni potez, ali da ruski kapital u toj kompaniji mora da bude anuliran, jer NIS mora da nastavi da radi, a kao potencijalne kupce NIS-a vidi subjekte iz arapskih zemalja, ali ne isključuje ni evropske, ili američke kompanije.
18. 11. 2025. u 22:27
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
TAJ MALI ŽUT BIKINI: Teniserke zapalile net fotkama sa plaže
ARINA Sabalenka i Paula Badosa su u žiži.
18. 11. 2025. u 11:34
Komentari (0)