NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije naodmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo dva sastojka.
Sastojci:
- 2 litre neutralne pavlake od 30% masti
- so po ukusu
Priprema:
Pavlaku sipajte u neku dublju činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini. U početku ćete dobiti šlag kao što je za torte, ali neka vas to ne zbuni, samo nastavite da mutite uz malo povećanu brzinu, dok ne počne još više da se zgušnjava i da se masnoća odvaja u grudvicama. U toku mućenja dodajte so. Ispod tog zgrudvanog sloja će vam ostati tečnost i to je upravo ono što treba da se postigne.
Kada se maslac zgusnuo, odvojte ga od tečnosti kašikom ili rukama, kako vam je zgodnije i ocedite od viška vode. Spustite ga na par sekundi u hladnu vodu, potom ponovo malo ocedite, oblikujte po želji i umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru da se stegne nekih sat vremena i spreman je za upotrebu.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA PROJA ZA UKUSNI DORUČAK: Provereno najbolji recept, sa njom nema greške
13. 12. 2024. u 07:00
DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
TRAMP: Zelenski je trebalo da se preda Rusima! Oni su VEĆ MRTVI, gradovi su ruševine, a Bajden je sam sebi trebalo da potpiše POMILOVANjE
"TO SU ljudska bića, na milione masakriraju na tom bojištu. Oni su već mrtvi, a gradovi, ti gradovi su poput ruševina."
24. 01. 2025. u 16:53 >> 16:53
Komentari (0)