EVO KAKO NAJJEDNOSTAVNIJE DA NAPRAVITE OVAJ SLATKIŠ KOJI VOLE SVE GENERACIJE: Čudesan spoj medenih kora i kremastog fila

Novosti online

29. 02. 2024. u 15:00

OVA ruska medena poslastica probudiće vam sva čula i nećete moći da je se zasitite. Jako se brzo pravi i vredi svakog truda.

ЕВО КАКО НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ ДА НАПРАВИТЕ ОВАЈ СЛАТКИШ КОЈИ ВОЛЕ СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Чудесан спој медених кора и кремастог фила

Foto Shutterstock

Savršen spoj ukusa meda i maskarpone sira na tankim koricama nateraće vas da se zaljubite u njega na prvi zalogaj.

 Sastojci za koru: 

* 2 jaja

* 200 g šećera
* 100 g maslaca
* 1 kašičica sode
* 4 pune kašike meda
* 3 kašike mleka
* 1 vanilin šećer
* 600 g brašna

 Sastojci za fil: 

* 100 g šećera

* 700 ml kisele pavlake
* 400 g maskarpone sira
* 200 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Kore: najpre umutiti belanca čvrsto te im dodati žumanca i šećer. Dodati potom sve sastojke osim maslaca i brašna i sve lepo sjediniti. Prebacite na ringlu i onda dodati maslac u smesu. Mešajte sve vreme dok se maslac ne istopi i stvori se kao pena od kreme. Kada se istopi sklonite 10 minuta sa strane da se ohladi pa dodajte brašno malo po malo. Umesite rukama loptu na pek-papiru.

2. Testo: podeliti na 10 delova i razvucite na pek-papiru male kore. Kada razvučete, obručom od 18-20 cm, napravite oblik kruga, a sve ono što ostane sa strane stavite na papir i pecite zajedno sa korama jer ćete sa tim posipati gotovu tortu. Peče se na prevrnutom plehu na 180° između 5-7 minuta (kada rubovi porumene, gotovo je). Ostavite na ravnoj podlozi da se ohlade.

3. Fil: prvo umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstinu kao šlag pa dodajte ostalo. Sve pomešajte tako da krem bude bez grudvica.

4. Kore slažete u kalupu i premazujete ih filom, a zatim ih ostavite preko noći u frižideru. Sutradan pospete sa onim mrvicama koje ste pekli zajedno sa korama.

Sada vam preostaje samo da uživate u ovom medenom specijalitetu.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)