HLADNA MESNA TORTA: Savršeno predjelo!
UŽIVAJTE u super kombinaciji ukusa!
Potrebno:
* mešano mleveno meso, 1 kg
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 1 čen
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 3 kašičice
* svež peršun, 1 veza
* prezle, 50 g
* jaja, 1kom
* beli sir, 300 g
* ajvar, 200 g
* majonez, 300 ml
Priprema:
Pomešajte u većoj posudi meso, jaje, iseckan crni i beli luk, koje ste prethodno propržili na malo ulja. Oceđen hleb prethodno namočen u mleku, prezle i seckani peršun začinite i sjedinite. Smesu podelite na tri dela, pa deo stavite u podmazan uzani duguljasti kalup. Premažite ga umešanim belim sirom i ajvarom, pa tako uradite još dva puta, a poslednji sloj mesa ne premazujte. Pokrijte alu-folijom i pecite pola sata na 200 stepeni. Zatim sklonite foliju i pecite još 35 minuta. Ohladite, pa prevrnite na tacnu.
Tortu bogato premažite majonezom, dekorišite i držite u frižideru do služenja.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOMPOT OD JABUKA: Recept za poslasticu koja podseća na detinjstvo
03. 01. 2024. u 18:27
BRZ, A NEODOLjIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
08. 01. 2024. u 13:00
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)