ZDRAVA PICA: Savršena večera za svaku priliku!
POSNA PICA je savršen predlog kada vam treba brza večera.
Sastojci:
- 1 testo za picu
- 100 gr pečurki (po izboru)
- 1 zreo paradajz
- 2-3 zelene paprike
- glavica crnog luka
- kašika ruzmarina
- malo nane
- 1 češanj belog luka
- 1 šolja soka od paradajza
- malo ljute paprike (po želji)
- malo ulja
Testo za picu
Sastojci: 3,5 šolje brašna, 3 kašike ulja, 9g suvog kvasca ili 60g svežeg, 1 šolja mlake vode, pola kašičice šećera, 1 kašičica soli.
Priprema: Kvasac rastvoriti u čaši mlake vode, sipati malo šećera i promešati. Ostavite ga nadođe. U činiju sipajte brašno, u sredinu nalijte nadošli kvasac, malo soli i ulja.
Mesiti dok se masa ne ujednači, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti ponovo da naraste, a zatim ra razviti oklagijom, da bude željenog oblika i debljine za picu.
Fil za testo
Testo kružno razvući i premazati uljem, premazati sosom od paradajza, pa ređati redom, parađz isečen na kolutove, luk isečen na kolutove i papriku, iseckan beli luk i začine, pečurke isečene na listiće.
Preporučujemo
NEKADA NE USPEVA NI NAJISKUSNIJIM DOMAĆICAMA: Kako da napravite najukusniji GRIZ - ovo je idealna količina sastojaka
29. 04. 2023. u 17:26 >> 17:31
"PICA INFLACIJA" DIVLjA U ITALIJI: Zbog skoka cena Italijani ostaju gladni?
20. 04. 2023. u 09:26
DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se na putu za Pirot.
28. 03. 2024. u 12:05
EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)
POLICIJA se trenutno nalazi u kući koja pripada porodici majke male Danke Ilić (2), koja je nestala pre dva dana upravo kod ove kuće u Banjskom polju kod Bora.
28. 03. 2024. u 12:06
NjEGOVO PONAŠANjE NAGOVESTILO KRAJ? Gde su Toni i Gaga poslednji put viđeni zajedno u javnosti
POSLE 25 godina braka, pevačica Dragan Mirković odlučila je da se razvede od svog supruga Tonija Bijelića.
26. 03. 2024. u 21:21
Komentari (0)