REZANCI SA MAKOM: Tipičan vojvođanski slatki i starinski specijalitet koji nas vraća u detinjstvo
Rezanci sa makom ili nasuvo s makom, kako Vojvođani zovu ovo slatko jelo, predstavljaju one ukuse po kojima se pamti detinjstvo.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- brašno 1 kg
- jaja 4 komada
- mak, mleveni 250 g
- šećer 100 g
- ulje 100 ml
Priprema:
Umesite tvrdo testo od brašna, jaja i vode, ostavite ga da malo odmori, pa ga razvijte i isecite na rezance. Prokuvajte ih i procedite. U šerpi zagrejte ulje, dodajte rezance, promešajte i skinite s vatre. Na kraju dodajte mak i šećer i sve dobro promešajte. U vreme posta testeninu pravite bez jaja.
(superrecept)
Preporučujemo
ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
15. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
ŠATOBRIJAN - ČUVENI FRANCUSKI SPECIJALITET: Ispržite mekano i sočno meso poput profesionalaca
14. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)