REZANCI SA MAKOM: Tipičan vojvođanski slatki i starinski specijalitet koji nas vraća u detinjstvo

Jovana Vasić

18. 03. 2025. u 12:30

Rezanci sa makom ili nasuvo s makom, kako Vojvođani zovu ovo slatko jelo, predstavljaju one ukuse po kojima se pamti detinjstvo.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Типичан војвођански слатки и старински специјалитет који нас враћа у детињство

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • brašno 1 kg
  • jaja 4 komada
  • mak, mleveni 250 g
  • šećer 100 g
  • ulje 100 ml

Priprema:

Umesite tvrdo testo od brašna, jaja i vode, ostavite ga da malo odmori, pa ga razvijte i isecite na rezance. Prokuvajte ih i procedite. U šerpi zagrejte ulje, dodajte rezance, promešajte i skinite s vatre. Na kraju dodajte mak i šećer i sve dobro promešajte. U vreme posta testeninu pravite bez jaja.

(superrecept)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?