SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom, za dobro jutro (VIDEO)
SAVRŠEN izbor za topli doručak koji će sve osvojiti
Ukoliko nemate ideju šta biste pripremili za doručak, evo sjajne ideje.
MEKANE LEPINjE SA KROMPIROM - Potrebno je:
200 ml kiselog mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje i 1 žumance
3 krompira
50 gr sira
1/2 kašičice aleve paprike
malo bibera
manja veza peršunovog lista
susam za posipanje
MEKANE LEPINjE SA KROMPIROM - Priprema:
Krompir oljuštiti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati sir, alevu, biber, so i sve mikserom izjednačiti.
Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom, pa kad zapeni sipati u vanglicu, dodati kiselo mleko, jaje, brašno, so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da poraste.
Podeliti na dve lopte, svaku loptu rukama rastanjiti, pa u svaku ubaciti krompir i rukama zatvoriti testo, okrenuti i istanjiti rukama. Pokriti da poraste, premazati žumancetom i sa malo ulja.
Ostaviti da poraste 15 minuta u tepsiji. Izbosti viljuškom, iseći makazama na sredini kao krstić i posuti susamom.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI OBROK KOJI SE JEDE BEZ HLEBA: Danas pravimo punjeni krompir (FOTO/VIDEO)
27. 02. 2023. u 08:25
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
NIJE VAM POTREBAN KOTLIĆ: Savršen riblji paprikaš u šerpi (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 13:05
18 ZEMALjA JE GLASALO PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Ovo su pravi prijatelji Srbije (FOTO)
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržali.
23. 05. 2024. u 18:44
DRŽAVA PO DRŽAVA: Pogledajte ko je kako glasao o sramnoj rezoluciji o Srebrenici - više zemalja je nije podržalo nego što jeste!
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 uzdržanih.
23. 05. 2024. u 17:49
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)