ON JE RASISTIČKA SVINJA I LUDAK: Skandalozna istina isplivala na videlo, ovako je Obama pričao o Trampu

Novosti online

21. 05. 2021. u 22:33

NAKON napuštanja funkcije 2017. godine, bivši američki predsednik Barak Obama uglavnom se nije izjasnio protiv svog naslednika predsednika Donalda Trampa.

ОН ЈЕ РАСИСТИЧКА СВИЊА И ЛУДАК: Скандалозна истина испливала на видело, овако је Обама причао о Трампу

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ali tokom predsedničke kampanje 2020. godine, rukavice su skinute.

Sa Džoom Bajdenom u kampanji za smenu aktuelnog predsednika, Obama je nekoliko puta nastupio i oštro udario na Trampa.

Takođe je izrekao mnoštvo kritika iza kulisa, piše u "Bitka za dušu: Unutar kampanje demokrata za pobedu Donalda Trampa", novoj knjizi Edvarda Ajzaka Dovera, novinara "Atlantika".

"Gardijan" je objavio neke od najzamljivijih odlomaka knjige koja bi trebalo da bude objavljena sledeće nedelje.

Dover u novoj knjizi tvrdi da je Obama u razgovorima sa donatorima i političkim savetnicima nazvao Trampa "korumpiranom mamoj****em", "ludakom“, "rasističkom, seksističkom svinjom“ i "j***nim ludakom".

Izveštaji o Obaminim komentarima verovatno će izazvati oštru reakciju Trampa.

Bivši predsednik je dugo imao loš odnos sa Obamom, od Trampove teorije zavere koja je pokušavala da dovede u pitanje državljanstvo prvog crnog predsednika, do njegovih kontinuiranih pokušaja da ukloni "obamaker", zakon o pristupačnoj zdravstvenoj nezi.

Iako je svima oduvek bilo jasno da Obama i Tramp verovatno nikada ne bi zajedno igrali golf, detalji Obaminog prezira prema Trampu nisu otkrivani.

Dover je izvestio da je Obama bio srećniji što je Tramp postao predsednik umesto republikanca Teda Kruza, uglavnom zato što je smatrao da Tramp "nije tako pametan" kao senator iz Teksasa koji je studirao na Harvardu i Prinstonu.

Međutim, kako je Trampov mandat odmicao, Obama je bio sve manje srećan.

Kako navodi "Gardijan", Dover piše da je Obama rekao "velikim donatorima koji žele da iz njega iscede reakciju u zamenu za velike čekove“ da je Tramp "lud“.

- Češće je govorio: "Nisam mislio da će biti ovako loše“. Ponekad: "Nisam mislio da ćemo imati rasističku, seksističku svinju“ - napisao je Dover.

Dover je opisao Obamu kao izuzetno nezadovoljnog izveštajima da je Tramp razgovarao sa stranim liderima, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina, bez pomoćnika.

- Taj korumpirani mamoj****č - rekao je Obama.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!