PUT U KOSMOS 2,4 MILIONA EVRA: Organizatoru Bezosu stiglo više od 5200 zahteva iz 136 zemalja

D. D. S.

20. 05. 2021. u 12:50

Kompanija "Blu oridžin" milijardera Džefa Bezosa primila je u prvom krugu nadmetanja više od 5.200 ponuda iz 136 zemlje za mesto u svemirskoj letelici "Nju Šepard" koje košta 2,4 miliona dolara. Drugi krug nadmetanja za mesto na svemirskom letu je krenuo sa ponudom od 1,4 miliona dolara. Nadmetanje će trajati do 10. juna i završiće se 12. juna sa onlajn aukcijom koja će ići uživo.

ПУТ У КОСМОС 2,4 МИЛИОНА ЕВРА: Организатору Безосу стигло више од 5200 захтева из 136 земаља

Foto: AP

Raketna kompanija će 20. jula poslati svoju letelicu na njen prvi suborbitalni let razgledanja.

Nadaju se da će let biti prelomna tačka koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula "Nju Šepard" dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela