HAMAS NAPAO IZRAELSKI VOJNI KONVOJ! Uništili tenk “merkava” sa ruskim kornetom-E?

Novosti online

15. 05. 2021. u 18:55

NA društvenim mrežama danas popodne pojavio se snimak uništenog vojnog transporta koga su napali borci Hamasa.

ХАМАС НАПАО ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ КОНВОЈ! Уништили тенк “меркава” са руским корнетом-Е?

Foto: Tviter

Iako je slika mutna, mnogi korisnici tvrde da je u pitanju tenk Merkava MK 4 na koga je navodno lansirana protivoklopna raketa tipa Kornet E iz pojasa Gaze.

Oklopno vozilo za koje se veruje da je ponos izraelskih oklopnih jednica Merkava Mk 4 bilo je na vučnom vozu, a pogođeno je tokom transporta kad sistem aktivne zaštite nije bio uključen. Pretpostavlja se da je pogodak rakete izazvao požar pošto se oprema dodatna na tenku zapalila. Međutim, neki veruju da je u pitanju teški oklopni transporter Namer ili možda M113 Zelda.

Za sada se Izraelska vojska nije oglašavala, ali jesu podržavaoci Hamasa koji likuju na društvenim mrežama.

Da li je zaista tačno ostaje da se vidi.

Kurir.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)