ČEŠKA BESNA ZBOG PUTINOVE LISTE: Ovaj potez je korak ka daljoj eskalaciji u odnosima

Tanjug

14. 05. 2021. u 20:29

ODLUKA Rusije da stavi Češku na listu "neprijateljskih" zemalja zajedno sa SAD i da ograniči broj lokalnih stanovnika koji mogu da budu zaposleni u češkoj ambasadi predsavlja korak dalje u eskalaciji u odnosima, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Pragu.

ЧЕШКА БЕСНА ЗБОГ ПУТИНОВЕ ЛИСТЕ: Овај потез је корак ка даљој ескалацији у односима

Foto: Piksabej

- Ovaj potez Rusije vidimo kao novi korak ka daljoj eskalaciji u odnosima ne samo sa Češkom već i sa celom Evropskom unijom i njenim saveznicima - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Ruska vlada zvanično je danas stavila Češku i Sjedinjene Američke Države na listu "neprijateljskih zemalja" i saopštila da će protiv tih zemalja biti preduzete mere koje podrazumevaju da ambasada SAD u Moskvi više neće moći da zapošljava lokalno stanovništvo, dok će broj zaposlenih lokalnih radnika u češkoj ambasadi biti ograničen na 19.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je prošlog meseca zakon kojim se ograničava broj lokalnih stanovnika koji rade u stranim diplomatskim misijama i drugim službama i naredio vladi da sačini listu "neprijateljskih" zemalja na koje će se te mere odnositi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Slobodan

14.05.2021. 23:19

Koji su oni likovi , pa sot vam to smeta stalno traze da ih prate ostale zemlje ako vam Rusija smeta prekinite odnose sa njom nemojte traziti od starijeg brata da se umesa u vasu idiotdku rabotu.