ŽESTOK RUSKI NAPAD NA DŽIHADISTE: Sirijska vojska i ruska avijacija napali više položaja terorista Idlibu (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2021. u 01:18

RATNI avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su niz vazdušnih udara na različite delove severozapadnog sirijskog regiona Idlib.

ЖЕСТОК РУСКИ НАПАД НА ЏИХАДИСТЕ: Сиријска војска и руска авијација напали више положаја терориста Идлибу (ВИДЕО)

Foto: EPA

Prema nekoliko izvora, ruski avioni gađali su položaje militanata u blizini grada Tardin na severu Latakije, kao i u blizini grada Knadah u zapadnom delu Idliba.

Nekoliko sati pre vazdušnih napada, Sirijska arapska vojska je protivtenkovskom vođenom raketom pogodila vojno vozilo u blizini grada Bidama u zapadnom delu Idliba. Dva militanta su ubijena, a drugi je ranjen u napadu.

Prošlog meseca, Hajat Tahrir al-Šam (HTS), Horas al-Din i Ansar al-Tavhid, povezani sa Al-Kaidom, skupili su velike udarne snage u južnom i zapadnom Idlibu kako bi pokrenuli ofanzivu velikih razmera. Više od 300 militanata bilo je raspoređeno u blizini mesta Knadah.

HTS i njegovi saveznici i dalje prkose prekidu vatre u Idlibu, kojem su Rusija i Turska posredovale 5. marta prošle godine. Više od godinu dana nakon sporazuma o prekidu vatre, situacija u Idlibu još uvek nije stabilna. Međutim, šanse za veliku vojnu konfrontaciju i dalje su male.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva