SUNOVRAT BITKOINA: Nakon Maskovog tvita vrednost kriptovalute pala za petinu

Tanjug

13. 05. 2021. u 07:23 >> 08:16

BITKOIN se u azijskom trgovanju danas vratio na oko 50.000 američkih dolara pošto je pao čak 17 odsto nakon što je Ilon Mask objavio na Tviteru da je kompanija Tesla prestala da prihvata ovu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga.

СУНОВРАТ БИТКОИНА: Након Масковог твита вредност криптовалуте пала за петину

Ilon Mask / Foto AP

- Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva - napisao je Mask.

Cena najveće kriptovalute na svetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za samo manje od dva sata nakon ovog Maskovog tvita, ali usledio je oporavak na azijskom tržištu za otprilike polovinu tog pada i poslednji put se trgovalo za oko 50.196 dolara za jedan bitkoin, prenosi Rojters.

Eter, druga najveća kripto valuta na svetu, sledila je sličan obrazac, takođe se spustila za 14 odsto da bi dostigla najniži nivo od 3.550 dolara, pre nego što se vratila na oko 3.965 dolara.

Tesline ranija saopštenja i najave o kupovini 1,5 milijardi dolara bitkoina i da će ih prihvatati kao plaćanje za svoje automobile su jedan od faktora koji izazivaju porast vrednosti digitalnih tokena ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

online

13.05.2021. 11:16

Mogao je nešto originalnije da smisli da obori BTC da bi ga sam kupio po nižoj ceni. Samo ne prodavati, jer ograničen je broj coina i svako želi da ih se dočepa po što nižoj cifri.