SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA OBJAVILA: "Sinofarm" ponudio podršku Kovaks programu za obezbeđivanje vakcina siromašnim zemljama

Tanjug

07. 05. 2021. u 23:10

KINESKA državna kompanija Sinofarm ponudila je značajnu podršku programu Kovaks za obezbeđivanje vakcina protiv Kovida-19 uglavnom siromašnim zemljama, izjavio je danas zvaničnik SZO nakon što je globalno zdravstveno telo dalo hitno odobrenje zSa vakcinu Sinofarm.

СВЕТСКА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБЈАВИЛА: Синофарм понудио подршку Ковакс програму за обезбеђивање вакцина сиромашним земљама

Foto: EPA

Stariji savetnik SZO Brus Ejvord rekao je da će na Sinofarmu biti da kaže koliko doza svoje vakcine može da pruži programu.

- Oni pokušavaju da pruže značajnu podršku, učine značajne doze dostupnim, istovremeno naravno pokušavajući da pokriju kinesko stanovništvo - prenosi Rojters.

Ova vakcina, jedna od dve kineske koje su već date stotinama miliona ljudi u Kini i inostranstvu, ujedno je i prva vakcina protiv korona virusa koju je odobrila SZO, a koja nije razvijena na Zapadu, navodi agencija.

Takođe, SZO je prvi put dala odobrenje za hitnu upotrebu jednoj kineskoj vakcini protiv neke infektivne bolesti.

Generalni sekretar SZO Tedros Adanom Gebrejesus kazao je da je preporuka da se vakcinacija Sinofarmovom vakcinom sprovodi uz dve doze, za sve starije od 18 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)