VESTI o razvodu Bila i Melinde Gejts stigle su kao grom iz vedra neba. I nakon početnog šoka, sada svi imaju jedno pitanje - koliko će ovaj razvod koštati?

Sandra

04.05.2021. 12:47

Ne znam zašto bi to bila bomba-vest?! Privatno su jedno drugom dosadili a poslovno se slažu. Bogatima nije priblem da se razvedu i da kulturno podele imovinu. Imaju šta i da podele.

Vani

04.05.2021. 13:02

U srednjoj i starijoj zivotnoj dobi, razlika u godinama ponovo postane izrazena kao i u mladalačkom dobu npr. izmedju partnera u 20 tim i 30tim godinama zivota. Sve sto je u zrelom zivotnom dobu vise od sest godina razlike međju partnerima od pedeset i sezdeset godina starosti, tada izgleda kao dvostruko veća razlika. Navodno da su partneri te zivotne dobi tada u razlicitim zivotnim ciklusima. Stariji je pred odlukama da li da svodi zivotne racune a mladji partner jos razmatra potencijale za razvoj. Dobro je da daju jedan drugom prostora da sagledaju svoj zivot kroz individuaciju selfa od porodicne i socijalne grupe. Imaju li potrebu da prigrle sebe kao novu osobu i brinu o svojim interesima ili da ucine nesto vredno za druge. Ili mogu uporedo da rade na oba koloseka. Ako mogu sve svoje potrebe da zadovolje samo, bracna zajednica im mozda vise nije potrebna. Ali ljudi svakako jesu zato sto se covek oslanja na coveka a starost nosi svoje probleme i emotivne lomove u kojima smo jedni drugima oslonac.