ZELENSKI ĆE DOBITI METAK U LEĐA: Iz DNR otkrili šta čeka predsednika Ukrajine u Donjecku

Novosti online

03. 05. 2021. u 09:39

ŠEF samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin saopštio je u intervjuu za Sputnjik da nikad nije razgovarao sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim i njegovim pomoćnicima, ali da je uvek spreman za dijalog.

ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ ДОБИТИ МЕТАК У ЛЕЂА: Из ДНР открили шта чека председника Украјине у Доњецку

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine/Printscreen

Pušilin je, međutim, saopštio da je DNR spreman za dijalog i da je zainteresovan za mirno rešavanje krize.

- Javno smo saopštili da smo spremni da razgovaramo, da smo spremni za dijalog, da smo spremni za mirno rešavanje konflikta. Za to su zainteresovani građani republika, koji su umorni od ovog stanja, kada u svakom trenutku situacija može da se okrene na najnepredvidljiviji način. Kako su pokazali poslednji meseci, ova situacija može ponovo da eskalira - naglasio je on.

Pušilin je naglasio da su obe samoproglašene republike uradile maksimum za uspostavljanje dijaloga.

- Ja i Leonid Pasečnik (prvi čovek LNR) smo predložili sastanak na liniji razdvajanja, u bilo kojoj tački. Razumemo, možda je to strašno za Zelenskog. Ne zbog toga što se nešto može desiti sa naše strane, već, najverovatnije, može dobiti metak u leđa - objasnio je sagovornik agencije.

U poslednjih mesec dana napetost na jugoistroku Ukrajine je eskalirala. Samoproglešene republike za ovakvu situaciju optužuju ukrajinsku vojsku, dok Kijev i zapadne države govore o intenziviranju aktivnosti ruskih snaga kod granica. Moskva je više puta saopštila da je zainteresovana za stabilizaciju situacije u susednoj državi, naglasivši da nema nameru nikoga da napada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!