UKRAJINCI NAPALI GORLOVKU! Granate padale po razrušenom gradu, za Vaskrs spremaju opasne provokacije

Novosti online

01. 05. 2021. u 22:00

UKRAJINSKE snage bezbednosti minobacačkom paljbom su zasule danas predgrađa Gorlovke, koja je pod kontrolom Donjecke Narodne Republike, saopštila je kancelarija DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre, a prenosi RIA Novosti.

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ ГОРЛОВКУ! Гранате падале по разрушеном граду, за Васкрс спремају опасне провокације

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Precizirano je da je ispaljeno ukupno deset mina kalibra 82 mm.

Gorlovka se nalazi na liniji razdvajanja, 40 kilometara severno od Donjecka, i redovno je meta granatiranja od strane ukrajinske vojske. Pre početka sukoba u gradu je živelo oko 250.000 ljudi.

Zamenik komandanta Narodne milicije DNR Eduard Basurin kaže kako nije isključeno da će Kijev pokušati da izazove provokacije tokom sutrašnje proslave Vaskrsa u Donjecku i Marijupolju.

Prema njegovim rečima, obaveštajci su uočili isporuke municije ukrajinskoj vojsci, u automobilima sa simbolima Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja, koje u potpunosti zabranjuju razmenu vatre, razmeštanje naoružanja u blizini naselja, ofanzivne, izviđačke i diverzantske akcije.

Uprkos tome, vatreni okršaji se nastavljaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba