SLEDEĆI RAT BIĆE MNOGO DRUGAČIJI: Šef Pentagona poručio generalima da se pripreme na vreme

Tanjug

01. 05. 2021. u 16:56

SAD moraju da se pripreme za potencijalni budući konflikt koji će biti veoma različit u odnosu na "stare ratove", izjavio je danas američki sekretar za odbranu Lojd Ostin.

СЛЕДЕЋИ РАТ БИЋЕ МНОГО ДРУГАЧИЈИ: Шеф Пентагона поручио генералима да се припреме на време

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

Ostin je pozvao da se radi na razvoju tehnologije i boljem globalnom vojnom povezivanju kako bi se "brže odlučivalo i brže delovalo", prenosi Glas Amerike (VOA) na srpskom.

-Naša borba u sledećem velikom ratu biće mnogo drugačija od prethodnih- rekao je Ostin u Pacifičkoj komandi SAD na Havajima.

Nije, međutim, konkretno govorio o rivalima poput Kine ili Rusije, niti je nagovestio o kojem bi sukobu moglo biti reči, navodi VOA.

-Ne možemo da predvidimo šta će biti u budućnosti. Zato moramo da napravimo pravu kombinaciju tehnologije, operativnosti i sposobnosti i da se povežemo tako da svaki naš neprijatelj dobro razmisli pre nego što uradi nešto.

Američki odgovor može biti indirektan, kaže Ostin i opisuje scenario po kojem bi se sajber ratovanjem moglo odgovoriti na pomorski incident udaljen hiljadama kilometara.

Obraćanje šefa Pentagona se poklopilo sa početkom povlačenja američke vojske iz Avganistana, po odluci predsednika SAD Džoa Bajdena.

Kritičari kažu da povlačenje SAD iz Avganistana neće okončati interni sukob, niti umanjiti pretnju od terorizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024