PESKOV IMA SAVET ZA AMERIKANCE: U dijalogu s Rusijom manje koristite „ali“

Novosti onlajn

29. 04. 2021. u 16:25

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov ima savet za američku administraciju – da u dijalogu s Rusijom bar privremeno prestanu da koriste veznik „ali“.

ПЕСКОВ ИМА САВЕТ ЗА АМЕРИКАНЦЕ: У дијалогу с Русијом мање користите „али“

Foto: AP

- Ta fraza – želimo samit, ali Rusija će da plati za sve. Sa tim ‘ali’ treba neko vreme prestati - rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.

Kako je dodao, nekad se stiče utisak da Amerikanci žele da Rusija plati cenu za to što uopšte postoji.

Kada je reč o odnosima dve zemlje, Peskov kaže da se može biti pesimista i orijentisati se na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena da će Rusija da odgovara i plati, a može se biti i optimista i poći od njegovih reči da postoji potencijal za bilateralnu saradnju tamo gde se interesi podudaraju.

- A može se biti i realista i reći da u ovom trenutku ne postoji strategija jer taj stav baziran na dva puta nije ništa drugo do podeljenost koja partnerima ili oponentima SAD, u konkretnom slučaju nama, ne dozvoljava da iznose zaključke o stvarnim namerama Vašingtona. Nadamo se da će te istinske namere ipak biti razjašnjene - rekao je Peskov.

Američki predsednik Džozef Bajden ponovio je u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)