ŠTA ĆE SE DESITI KADA ČARLS POSTANE KRALJ? Princ spreman na drastičnu promenu koja će direktno uticati na Harija i Megan

Novosti online

28. 04. 2021. u 10:42

KRALjEVSKA biografkinja Anđela Levin podelila je sa javnošću da princ Čarls planira da "sreže" troškove kako bi uštedeo novac u korist monarhije kada bude stupio na presto.

ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ КАДА ЧАРЛС ПОСТАНЕ КРАЉ? Принц спреман на драстичну промену која ће директно утицати на Харија и Меган

Foto: AP

Kako je ona saopštila princ Čarls će u trenutku kada stupi na britanski presto srezati troškove monarhije tako što će "stariji članovi kraljevske porodice" biti samo on, njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Vilijam i Ketrin i njihova deca.

U suštini, to znači da bi ostali članovi kraljevske porodice morali samostalno da se izdržavaju, a ne, po njegovim rečima, iz džepova poreskih obaveznika.

Ta odluka će direktno uticati na život princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl, vojvodu i vojvotkinju od Saseksa, koji sa sinom Arčijem žive u vili od 11 miliona dolara u Kaliforniji.

Pretpostavlja se da je pitanje trenutka kada će Čarls i Vilijam da utvrde sve detalje kada je budužnost monarhije u pitanju, nakon smrti princa Filipa.

Biografkinja tvrdi da Čarls već neko vreme želi da smanji troškove monarhije, ali i da ostali članovi porodice opravdaju novac koji dobijaju.

- Sve mi se čini da će to uključivati i odbacivanje Harija i Megan. Taj prošireni deo kraljica je držala na okupu iz sentimentalnih razloga i to zbog svojih godina nije htela menjati, što je razumljivo. On je spreman za promene i mislim da će to i uraditi - rekla je biografkinja Levin.

Podsetimo, princ Hari, koji se sa suprugom i sinom preselio u Kaliforniju nakon što je odstupio sa kraljevskih družnosti, već je našao posao i radiće u u američkoj firmi za treniranje i mentalno zdravlje.

Princ Hari je u saopštenju naveo da je „veoma uzbuđen" zbog nove pozicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri