ŠTA BI DAJANA REKLA KEJT? Intrigantno pitanje postavlja ceo svet, a ovo troje ljudi imaju odgovor

Novosti onlajn

24. 04. 2021. u 21:33

ZAMISLITE šta bi princeza Dajana možda želela da prenese svojim snajama da je doživela da ih upozna.

ШТА БИ ДАЈАНА РЕКЛА КЕЈТ? Интригантно питање поставља цео свет, а ово троје људи имају одговор

Foto. AP

O intrigantnoj mogućnosti da je možda tajno snimala poruke za svoje sinove, njihove buduće supruge i unuke već se dugo priča, ali da li je to istina?

Dr Džejms Koltrast, Dajanin blizak prijatelj koji je bio tajni kanal između princeze i Endrjua Mortona za njegovu knjigu "Diana: Her True Story", kaže da su on i Dajana razgovarali o konceptu snimljenih poruka.

- Znao sam nekoga ko je snimio video za njegovu sahranu da bi se zahvalio prijateljima, a Dajana i ja smo mislili da bi bilo zabavno napraviti neke trake za njene unuke. Ideja je bila imati savet na magnetofonskoj traci, tako da kada deca budu starija i bake i deke umru, to bi bilo nešto što treba predati.

- Razgovarali smo o tome kako mala deca nisu nužno sposobna da asimiliraju savete baka i deka dok su živi, ali bilo bi zabavno kad bi im bake i deke ostavljali savete na traci za buduće godine. Bio je to prolazan trenutak, ali Dajana je uvek osećala da neće doživeti starost. 

Bliska prijateljica i poverljiva osoba pokojne princeze, isceliteljka Simona Simons, tvrdi da zna za jedan snimak koji je Dajana snimila za Vilijama i Harija. Zamoljena je da to zaštiti za Dajanu (prošle godine Ričard Kaj otkrio je da mu je rečeno da je Dajana čuvala neobrađenu glavnu traku svog intervjua "Panorama" skrivenu u kutiji za šešire u Kensingtonskoj palati u slučaju da joj ikada zatreba kao municija) njeno visoko putovanje u Angolu u kampanji protiv nagaznih mina neposredno pre njene smrti.

- Znam za traku koju je Dajana snimila za svoje dečake nakon što se vratila iz Angole, u ​​slučaju da joj se nešto dogodi - kaže Simona, koja je Dajanu upoznala 1993. godine.

- Rekla mi je da im je u njoj rekla da se paze i sete se obećanja koja su joj dali - da će uvek biti najbolji prijatelji i da neće dozvoliti nikome da stane između njih.

- Rekla im je da se sete dobrih stvari koje je učinila za svet kako bi mogli slediti njen primer. I što je najvažnije, rekla je da treba da cene stvarnost kojoj ih je izložila i sve divne stvari koje svet nudi.

- Želela je da traku držim kod kuće kod sebe, ali to je bio prevelik rizik jer nisam imao gde da je stavim na sigurno. Zatim ga je dala pokojnoj lejdi Bouker - njenoj bliskoj i vrlo mudroj prijateljici (Elza Bouker je bila udovica diplomate).

- Elza je bila jedina osoba koju je Dajana poznavala i koja je imala veliki sef u kojem se stvari mogu čuvati diskretno i sigurno. Na traci je Dajana rekla dečacima:

- Ako slušate ovu kasetu, ja možda nisam ovde ...- Zatim je u suštini rekla:

- Nadam se da se sećate svih dobrih vremena i onoga što sam vas naučila o životu i ljudima.

- Bila je srećna što je snimila traku. Nije želela da je momci zaborave. Rekla je da ako joj se ikada išta dogodi, ne smeju kriviti oca niti njegovu porodicu. Sastavila je dosije o nagaznim minama i činjenici da su ubili nevine civile i životinje.

- Stavila je dosije u Elzin sef, a drugom prilikom je takođe stavila kasetu tamo. Ali kada je Elza umrla, traka i dosije su očigledno „umrli“ sa njom. 

Simona kaže da se seća da je Dajana razgovarala sa Vilijamom i Harijem o ljubavi i braku. 

- Bilo je malo razgovora dok su bili mladi. Dajana je rekla da bi venčavanje sa nekim ko ti se zaista svideo značilo da su linije komunikacije uvek otvorene i da bi uvek voleo nekoga ko ti je bio najbolji prijatelj.

- Vilijam je rekao da je njegov najbolji prijatelj Vilijam van Katsem i da se neće oženiti njime, što je bilo vrlo smešno. Dajana je objasnila da će naći devojku koja će mu vremenom postati najbolja prijateljica.

I Dajana bi bila oduševljena što se ispostavilo da je to Kejt, kaže Simona.

- Volela bi je, jer je Kate prizemna i razume Vilijama iznutra. Kada se pogledaju, shvatite kako milion reči prolazi između njih.

- Sigurna sam da bi Dajana i Kate bile odlične prijateljice. Vidim ih kako izlaze zajedno, smeju se i uživaju u međusobnom društvu. Kao i Vilijam, Kejt ima odličan smisao za humor.

Simona je uverena da bi Dajana prenela na Kejt svoje iskustvo u poslu.

- Objasnila bi da kraljevsku porodicu nije uvek lako savladati, a kada su protokoli u pitanju, trebalo bi da radi ono što je smatrala ispravnim, kao i ono što se od nje očekuje. Verujem da je to ono što je Kejt i učinila.

Dizajnerka luksuznih tašni Lana Marks, bivša američka ambasadorka u Južnoj Africi, bila je bliski poverenik Dajane, koju je upoznala 1995. godine.

- U pogledu snimka bilo je toliko buke, od kojih velika većina nije tačna - kaže ona.

- I iz prve ruke znam šta je tačno. Dajana je imala osećaj o tome koga će Vilijam odabrati za ženu, čak je predviđala da će imati tamnu kosu. Kejt je sve što bi Diana želela od svoje snahe. Naročito što potiče iz tako ljupke porodice, to je i želela za Vilijama.

- Dajana je razgovarala sa mnom o tome da bi volela da postane baka i nadala se da će dobiti i unuku. Nadala se i unuku, naravno, ali se tako radovala oblačenju devojčice tome da s njima radi devojačke stvari. 

Simona misli isto.

- Dajana bi bila na sedmom nebu s unucima. Bila bi dobra baka, pružajući unucima normalan život kakav je želela za svoje dečake. 

(DailyMail)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!