GRČKA SE "OTVARA" ZA TURISTE 15. MAJA: Micotakis potvrdio - Ova avantura bez presedana se završava!

Tanjug

21. 04. 2021. u 18:55

GRČKA bi trebalo da bude u mogućnosti da se otvori za turiste od 15. maja, potvrdio je danas premijer Kirijakos Micotakis, rekavši da pandemija korona virusa pokazuje znake stabilizacije čemu je doprinelo uvođenje vakcina.

ГРЧКА СЕ ОТВАРА ЗА ТУРИСТЕ 15. МАЈА: Мицотакис потврдио - Ова авантура без преседана се завршава!

Foto: Depositphotos

- Vakcine, samotestiranje i lepše vreme čine nas sigurnim da se ova avantura bez presedana završava - rekao je Micotakis u posebnom televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

Ipak, premijer je dodao da su stope slučajeva i dalje visoke i da ljudi ne bi trebalo da putuju tokom uskršnjeg vikenda, koji počinje 30. aprila.

- Rekao sam da nam je cilj bezbedan Uskrs i slobodno leto - ponovio je Micotaks.

Dodao je da bi restorani trebalo da mogu da se otvore od 3. maja, a škole 10. maja.

Vlada je ovog meseca započela masovnu distribuciju besplatnih kompleta za kućno testiranje kako bi ponovo otvorila srednje škole i neke službe, jer želi da dovoljno kontroliše situaciju pre početka turističke sezone 15. maja.

Zdravstvene vlasti su danas prijavile 3.015 novih slučajeva kovid-19 i 86 smrtnih slučajeva. Ukupan broj slučajeva i smrtnih slučajeva dostigao je 323.644, odnosno 9.713, navodi agencija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku