GRČKA SE "OTVARA" ZA TURISTE 15. MAJA: Micotakis potvrdio - Ova avantura bez presedana se završava!

Tanjug

21. 04. 2021. u 18:55

GRČKA bi trebalo da bude u mogućnosti da se otvori za turiste od 15. maja, potvrdio je danas premijer Kirijakos Micotakis, rekavši da pandemija korona virusa pokazuje znake stabilizacije čemu je doprinelo uvođenje vakcina.

ГРЧКА СЕ ОТВАРА ЗА ТУРИСТЕ 15. МАЈА: Мицотакис потврдио - Ова авантура без преседана се завршава!

Foto: Depositphotos

- Vakcine, samotestiranje i lepše vreme čine nas sigurnim da se ova avantura bez presedana završava - rekao je Micotakis u posebnom televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

Ipak, premijer je dodao da su stope slučajeva i dalje visoke i da ljudi ne bi trebalo da putuju tokom uskršnjeg vikenda, koji počinje 30. aprila.

- Rekao sam da nam je cilj bezbedan Uskrs i slobodno leto - ponovio je Micotaks.

Dodao je da bi restorani trebalo da mogu da se otvore od 3. maja, a škole 10. maja.

Vlada je ovog meseca započela masovnu distribuciju besplatnih kompleta za kućno testiranje kako bi ponovo otvorila srednje škole i neke službe, jer želi da dovoljno kontroliše situaciju pre početka turističke sezone 15. maja.

Zdravstvene vlasti su danas prijavile 3.015 novih slučajeva kovid-19 i 86 smrtnih slučajeva. Ukupan broj slučajeva i smrtnih slučajeva dostigao je 323.644, odnosno 9.713, navodi agencija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

hristina

21.04.2021. 21:51

Bajka je za bajkovite, a avantura za avanturiste, jelte ... Kako bajkoviti Micotakis "vidi" da se "avantura zavrsava" - samo on "vidi"!!! ... JA, koja zivim u Grckoj, vidim status quo! Prema tome, ko ima para za bacanje, neka podje u avanturu I neka se kasnije ne zali nikome!