UAE RAZMIŠLJA O UVOĐENJU MERA ZA NEVAKCINISANE: Ograničavaju kretanje onima koji neće da prime vakcinu

Novosti online

21. 04. 2021. u 08:07

UJEDINjENI Arapski Emirati upozorili su da bi mogli da uvedu ograničenja za pojedince koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, dok poslovno i turističko središte regije zagovara kampanju imunizacije.

УАЕ РАЗМИШЉА О УВОЂЕЊУ МЕРА ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ: Ограничавају кретање онима који неће да приме вакцину

Foto: V. Ćirić

       Zemlja sa oko devet miliona stanovnika, koja je proširila kampanju na one koji imaju 16 ili više godina, vakcinisala je oko 65 odsto populacije koja ispunjava uslove, saopštilo je Nacionalno telo za upravljanje krizama i katastrofama (NCEMA).

- Razmatraju se stroge mere kojima će se ograničiti kretanje pojedinaca koji nisu vakcinisani i uvođenje preventivnih mera poput zabrane ulaska na neka mesta i dobijanja pristupa pojedinim uslugama - rekao je portparol NCEMA-e Saif Al Dhaheri. - Vaše oklevanje danas prepreka je našim ciljevima. Ugrožava vašu porodicu, voljene i zajednicu.

Zalivska arapska zemlja prijavila je 1.903 novozaražena, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 500.860, dok je umrlo 1.559 osoba.

Ujedinjeni Arapski Emirati, u kojima su društvena distanca i nošenje maski u javnosti obavezni, među zemljama je u svetu s najbržim programom vakcinisanja. Abu Dabi sada ima u ponudi i vakcinu Fajzer i Astrazeneku uz kineski Sinofarm.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)