AMERIČKI GENERAL OCENJUJE: "Rusija hoće da oslabi potencijal SAD u svemiru!"

Novosti onlajn

20. 04. 2021. u 19:40

SJEDINJENE Američke Države smatraju da Rusija nastoji da oslabi potencijal Vašingtona u svemiru kako bi obezbedila prednost u budućim mogućim sukobima, izjavio je načelnik američke Svemirske komande general DŽejms Dikinson.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОЦЕЊУЈЕ: Русија хоће да ослаби потенцијал САД у свемиру!

Foto: EPA

- Rusija nastoji da oslabi svemirski potencijal SAD kako bi sebi obezbedila pobedu u budućim sukobima. Ruska vojska ostaje stvarna pretnja Sjedinjenim Američkim Državama i moćno sredstvo predviđeno da održi uticaj Rusije na države koje se nalaze oko nje - rekao je Dikinson na saslušanju o oružanim snagama u američkom Senatu.

Prema njegovim rečima, Rusija na svoj svemirski program gleda kao na davnašnji primer ruskog vođstva na međunarodnoj sceni.

- Moskva je došla do zaključka da je postizanje i održavanje dominacije u svemiru presudno za ishod budućih sukoba, te stoga razvija sisteme za svemirske napade koji predstavljaju pretnju svemirskim objektima Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika - dodao je Dikinson.

Zapadni političari periodično daju izjave o „ruskoj pretnji“. Moskva je više puta naglašavala da Rusija nikada neće napasti nijednu od zemalja NATO-a. Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, NATO vrlo dobro zna da Moskva ne planira nikoga da napada, već jednostavno koriste izgovor za raspoređivanje još tehnike i bataljona u blizini ruskih granica.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)