RUSIJA PREMA UKRAJINI RASPOREDILA 120.000 VOJNIKA: Dmitro Kuleba - To ne znači da će prestati da nagomilavaju svoje snage

Tanjug

20. 04. 2021. u 15:20

RUSIJA je rasporedila 120.000 vojnika na granicama prema Ukrajini, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba i pozvao Zapad da uvede Moskvi dodatne ekonomske sankcije.

РУСИЈА ПРЕМА УКРАЈИНИ РАСПОРЕДИЛА 120.000 ВОЈНИКА: Дмитро Кулеба - То не значи да ће престати да нагомилавају своје снаге

Foto: EPA

Ruske trupe i dalje pristižu u neposrednoj blizini naših granica na severoistoku, na istoku i na jugu - rekao je Kuleba, preneo je Rojters.

Na onlajn konferenciji za novinare, šef ukrajinske diplomatije je kazao da će za nedelju dana broj ruskih vojnika preći brojku od 120.000.

- To ne znači da će prestati da nagomilavaju svoje snage - istakao je on.

Kuleba je pozvao Moskvu da se ponovo posveti primirju na istoku Ukrajine.

On je otvoreno pozvao ministre inostranih poslova EU da počnu da razmišljaju novoj rundi sektorskih sankcija protiv Rusije.

Kuleba je rekao da oseća da ministri EU nisu spremni na taj korak, ali im i poručio da individulane sankcije protiv ruskih zvaničnika nisu dovoljne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...