PENTAGON SE OGLASIO O SITUACIJI U DONBASU: "Pored Ukrajine više ruskih trupa nego 2014. godine"

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 23:09

PENTAGON smatra da se u blizini Ukrajine nalazi više ruskih trupa nego 2014. godine, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džon Kirbi.

ПЕНТАГОН СЕ ОГЛАСИО О СИТУАЦИЈИ У ДОНБАСУ: Поред Украјине више руских трупа него 2014. године

Foto: Tanjug/AP

- Definitivno više nego 2014. godine - rekao je Kirbi.

On je, pri tome, odbio da govori o procenama o broju ruskih vojnika.

- Rusi su to pripisivali vojnim vežbama, ali nama to nije sasvim očigledno - dodao je Kirbi.

Ranije je Vašington izjavio o eskalaciji „ruske agresije“ i premeštanju ruskih trupa na Krimu i istočnoj granici Ukrajine. Sjedinjene Američke Države pozvale su Rusiju da objasni ova navodna premeštanja i izrazile spremnost za razgovor. Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da su američkoj strani objašnjenja data početkom aprila. On je istakao da u Rusija neće voditi dijalog u takvom „tonu i perspektivi“ koji su predložile Sjedinjene Američke Države, a Vašington će morati da se zadovolji već dobijenim informacijama.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe na svojoj teritoriji i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne sme nikoga da brine. Moskva je više puta izjavljivala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!