NAJGORA NOĆNA MORA SAD: Ruski pukovnik progovorio o crnom scenariju za Vašington

Novosti online

15. 04. 2021. u 20:56

UKRAJINA će postati američki neprijatelj ako nabavi nuklearno oružje, smatra bivši ruski pukovnik Viktor Baranec. Prema njegovim rečima, Ukrajina sa nuklearnom bombom je „noćna mora za SAD“.

НАЈГОРА НОЋНА МОРА САД: Руски пуковник проговорио о црном сценарију за Вашингтон

Foto: Depositphotos/Printscreen

Tako je Baranec komentarisao reči ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj Andrija Melnika o potrebi vraćanja svoje zemlje u status nuklearne sile. Diplomata veruje da bi ili NATO trebalo da brani Ukrajinu ili da je pusti da se brani nuklearnim oružjem.

Vojni stručnjak je, pak, primetio da pružanje takvog oružja Ukrajini definitivno nije uključeno u američke planove. Napokon, ovo će Kijev učiniti još opasnijim i nepredvidljivijim nego što je sada.

- Nuklearna bomba za Ukrajinu je najgora noćna mora Sjedinjenih Država. Ako Kijev želi da postane neprijatelj Vašingtona, onda neka stekne nuklearnu bombu. Nekoliko puta su Sjedinjene Države izjavile da to nikada ne sme biti dozvoljeno - objasnio je Baranec portalu Nacionalne vesti.

Stručnjak je primetio da je tokom 30 godina nezavisnog postojanja Ukrajina uspela da potpuno uništi svoju industriju i ekonomiju.

Baranec je istovremeno priznao da ga zanima kakva će biti reakcija Sjedinjenih Država i EU. Ukrajinu je uporedio sa dečakom iz mlađe grupe vrtića koji pažljivo sluša učiteljicu koja živi u Vašingtonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)