OBOREN REKORD ZARAŽENIH U INDIJI: Haotičan dnevni rast inficiranih koronom, preko 200.000

Tanjug

15. 04. 2021. u 13:17

BROJNI građani Indije "borili" su se danas da obezbede bolnički krevet za rođake zaražene korona virusom, jer je broj slučajeva zaraze dostigao dnevni rekord, "preplavljujući" medicinske ustanove i iscrpljujući zalihe kiseonika.

ОБОРЕН РЕКОРД ЗАРАЖЕНИХ У ИНДИЈИ: Хаотичан дневни раст инфицираних короном, преко 200.000

Foto: EPA

U protekla 24 sata, u Indiji je registrovano 200.739 infekcija, pokazali su podaci indijskog ministarstva zdravlja, što je sedmi dan rekordnog porasta u poslednjih osam dana.

Istovremeno, broj smrtnih slučajeva popeo se na 1.038, zbog čega je ukupan broj preminulih dostigao 173.123, prenosi agencija Rojters.

Indija, sa brojem zaraženih korona virusom od 14,1 miliona, druga je u svetu odmah posle SAD koje imaju 31,4 miliona zaraženih.

Uprkos ubrizgavanju oko 113 miliona doza vakcina, što je najveća cifra u svetu nakon Sjedinjenih Država i Kine, Indija je time pokrila samo mali deo od celokupne populacije koja broji 1,4 milijarde ljudi.

Drugi talas korona virusa najteže je pogodio bogatu indijsku državu Maharaštra, a vlada je za širenje virusa okrivila nepridržavanje mera fizičkog distanciranja i korišćenja maski.

 - Situacija je užasna. Mi smo bolnica sa 900 kreveta, ali čeka oko 60 pacijenata i nemamo mesta za njih - rekao je Avinaš Gavande, službenik bolnice u industrijskom gradu Nagpur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024