OVO SU GLAVNE METE RUSKE VOJSKE: Američki general za ukrajinske medije - Kremlj ima samo jedan cilj

Novosti online

12. 04. 2021. u 19:35

BIVŠI komandant američkih kopnenih snaga u Evropi, general Ben Hodžis, u eteru ukrajinskog televizijskog kanala Espreso rekao je da Rusija planira da zauzme obale Crnog i Azovskog mora.

ОВО СУ ГЛАВНЕ МЕТЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Амерички генерал за украјинске медије - Кремљ има само један циљ

Foto: Printscreen

- Kremlj želi da stekne potpunu kontrolu nad obalom Crnog mora - uključujući Mariupolj, Odesu i Berđansk - kaže on.

General naravno nije pružio nikakve dokaze o takvim osvajačkim namerama Moskve.

Ruska strana je više puta naglasila da ne namerava da izvrši invaziju na teritoriju drugih država. Moskva je istovremeno ukazala na pojačanu aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica. Konkretno, u Crnom moru su održane vežbe "Si šild 21", u kojima su učestvovali brodovi iz Bugarske, Grčke, Španije, Holandije, Poljske, Rumunije, Sjedinjenih Država i Turske.

Pored toga, danas je bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko saopštio da će protivtenkovske raketne sisteme iz Amerike i turske dronove rasporediti u zonu sukoba u Donbasu.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov ponovo je danas primetio da Moskva ne deluje kao agresor u odnosima sa drugim državama. Kremlj je takođe izrazio zabrinutost zbog pucnjave u zoni sukoba, čije odluke na licu mesta donose ukrajinski terenski komandanti bez odobrenja višeg rukovodstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki

12.04.2021. 21:07

Posto je mnogo neprijatelja oko Rusije, nema druge nego da se nuklearnim naoruzanjem oni eliminisu!!!! Dobro neka razmisle pre nego sto uopste pomisle napad na Rusiju... Amerikanci huskaju druge kao topovsko meso... Mogla bi Rusija da vrati istocnu Nemacku natrag pod svoju teritoriju!

DOBRO JE PROCENIO

13.04.2021. 18:04

Pa i ja, koji nisam vojni strucnjak smatram, da Rusija treba da povrati sve svoje teritorije ukljucujuci celu obalu crnog mora, i to do Konstantinopolja.