VELIKA ISPORUKA SLETELA U SIRIJU: Američki helikopteri stigli iz Iraka pretovareni, pakleni plan se ostvaruje

Novosti online

11. 04. 2021. u 12:49

AMERIČKI vojni helikopteri prevozili su logistiku i oružje iz Iraka na severoistok Sirije, javila je Sirijska arapska novinska agencija 10. aprila.

ВЕЛИКА ИСПОРУКА СЛЕТЕЛА У СИРИЈУ: Амерички хеликоптери стигли из Ирака претоварени, паклени план се остварује

Foto: EPA

- Helikopteri američkih okupacionih snaga koji su doletali iz Iraka prevozili su kontejnere koji sadrže logistički materijal, oružje, municiju i medicinski materijal do svoje baze u gradu al-Šadadi u južnoj pokrajini al-Hasaka - rekao je lokalni izvor za državnu novinsku agenciju.

Prema izvoru, kontejneri su kasnije prebačeni u određenim kamionima u "posebna skladišta" u bazi zbog jakih obezbeđenja.

Uprkos zvaničnom poricanju, SAD pojačavaju svoje vojno prisustvo na severoistoku Sirije od početka ove godine, bez davanja bilo kakvih objašnjenja.

Izgrađeno je aerodromsko područje u području naftnih polja al-Omar na jugoistoku Deir ez-Zora. Velika baza takođe se gradi na severoistoku al-Hasake, u blizini granice sa Irakom i Turskom. Štaviše, nedavni izveštaji otkrivaju da su SAD u regionu rasporedile raketne bacače, vrlo verovatno sisteme PVO.

Broj američkih snaga u Siriji je navodno 900. Međutim, stvarni broj može biti mnogo veći. Zvaničnici u Vašingtonu su u prošlosti lagali o stvarnom broju vojnika u Siriji.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a