PRIPREME ZA LETNJU SEZONU: Turska vakciniše turističke radnike

Tanjug

09. 04. 2021. u 15:15

TURSKA je započela potpunu vakčinaciju zaposlenih u turizmu koja će biti završena pre početka letnje sezone 2021. godine, saopstila je danas turska ambasada u Beogradu.

ПРИПРЕМЕ ЗА ЛЕТЊУ СЕЗОНУ: Турска вакцинише туристичке раднике

Foto: Piksabej

Turska je započela potpunu vakčinaciju zaposlenih u turizmu koja će biti završena pre početka letnje sezone 2021. godine, saopstila je danas turska ambasada u Beogradu.

Programom vakcinacije biće obuhvaćeni zaposleni u aviokompanijama, na aerodromima, u smeštajnim objektima, turističkim agenčijama, kao i profesionalni vodiči.

Vakcinacija, koja se sprovodi u koordinačiji sa Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agenčijom za promočiju i razvoj turizma (TGA), započeta je u okviru "Programa sertifikačije bezbednog turizma", kako bi se obezbedilo da Turska u 2021. godini ostane zdrava i bezbedna turistička destinacija.

U Turskoj je do sada sertifikovano više od 8.000 objekata. Kako zemlja očekuje nagli oporavak turističkih putovanja, zaposleni u turizmu imaju prioritet za vakcinaciju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)