POLOVINA SVETSKOG BOGATSTVA U RUKAMA 20 LJUDI: Bezos i dalje neprikosnoven zaradio još 64 milijarde dolara!

Novosti online

06. 04. 2021. u 22:15

AMERIČKI magazin "Forbs" objavio je godišnju listu najbogatijih ljudi sveta. Na spisku se našlo 2.755 osoba čije bogatstvo premašuje milijardu dolara, a više od polovine svetskog bogatstva nalazi se u rukama prvih 20 milijardera na listi.

ПОЛОВИНА СВЕТСКОГ БОГАТСТВА У РУКАМА 20 ЉУДИ: Безос и даље неприкосновен зарадио још 64 милијарде долара!

Foto: Tanjug/AP

Prvi put među milijarderima je i Kim Kardašijan.

Na prvom mestu Forbsove liste nalazi se, četvrtu godinu zaredom, osnivač "Amazona" Džef Bezos, čije bogatstvo iznosi 177 milijardi dolara, što je značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnju listu. Tada je Bezos imao 113 milijardi dolara.

Drugo mesto zauzeo je osnivač kompanija "Tesla" i "Spejs Eks" Ilon Mask sa 151 milijardom dolara. Mask se prošle godine nalazio na 31. mestu, kada je imao 24,6 milijardi dolara u vlasništvu.

Među prvih pet su i direktor kompanije "Luj Viton Moet Henesi" Bernar Arno, osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts i osnivač i direktor "Fejsbuka" Mark Zakerberg.

Voren Bafet se prvi put u poslednjih 20 godina našao na šestom mestu.

Na listi se prvi put nalazi 493 novih milijardera, a među njima je i američka javna ličnost Kim Kardašijan.

Iz nove Forbsove liste ističe se podatak da zajedničko bogatstvo prvih 20 milijardera na listi iznosi 2,1 bilion dolara, što je jednako polovini ukupnog svetskog bogatstva.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)