KONKURENCIJA SU MU SAMO DVA AMERIČKA LOVCA: Su-35 je superioran u odnosu na druge ratne avione, džabe ga diskredituju (VIDEO)

Novosti online

01. 04. 2021. u 15:16

NA međunarodnoj sceni ruski lovac četvrte generacije Su-35 ima konkurente samo u američkim lovcima pete generacije F-22 i F-35, kažu u ruskoj Federalnoj službi za vojno-tehničku saradnju (FSVTS).

КОНКУРЕНЦИЈА СУ МУ САМО ДВА АМЕРИЧКА ЛОВЦА: Су-35 је супериоран у односу на друге ратне авионе, џабе га дискредитују (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Slično mišljenje izneo je i vojni časopis „Militari voč“.

Komentarišući pisanje medija da je Su-35 superioran u odnosu na F-22, u FSVTS potvrđuju da je ruska letelica, uzimajući u obzir sve letačke i borbene karakteristike, rame uz rame da lovcima pete generacije.

„Zapravo, direktni konkurenti ruskom lovcu mogu biti samo američki F-35 i F-22“, rekla je predstavnica FSTVS za medije Valerija Rešetnjikova.

Ona je dodala i da postoji veliko interesovanje za rusku letelicu i da u FSTVS sa optimizmom gledaju na njen izvoz bez obzira na nelojalnu konkurenciju i pokušaje diskreditacije ruske tehnike.

Podsetimo, vojni časopis „Militari voč“ je ranije pisao o tome da ruski lovac Su-35 nadmašuje američki F-22 „Raptor“ zbog svoje multifunkcionalnosti jer Su-35, pored brojnih potencijala u borbi protiv vazdušnih ciljeva, ima unapređene karakteristike koje mu omogućavaju efikasne udare po ciljevima na kopnu i moru.

Časopis je konstatovao i da Su-35 može da ponese do šest nadzvučnih raketa H-31 „vazduh-zemlja“ za napade na ciljeve na zemlji i na moru, kao i na protivničke radare.

Su-35 je višenamenski lovac četvrte generacije, jedan je od osnovnih aviona ruske avijacije.

Kao glavne prednosti ruske letelice ističe se manevarsku sposobnost koja je bolja od tehnika izbegavanja gotovo svih postojećih lovaca četvrte generacije.

Lovac Su-35 je naoružan 30-milimetarskim topom GŠ-30-1 sa 150 granata i može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, dok novi američki F-22 ima samo sedam nosača za postavljanje oružja.

Ruska vojska počela je da koristi i modifikovane avione Su-35 S. Takvi avioni korišćeni su tokom antiterorističkih operacija u Siriji.

Su-35 je tražen na međunarodnom tržištu, jednu partiju aviona već je kupila Kina, a o tome razmišlja i čitav niz drugih zemalja među kojima je Turska.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)