LANSIRANJE KALIBRA SA PODMORNICE: Ovako izgleda kada krstareća raketa poleti ka svom cilju (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2021. u 22:27

TELEVIZIJA „Zvezda“ je objavila snimak pripreme podmornice „Veliki Novgorod“ za lansiranje krstarećih raketa „Kalibar“ koje su namenjene za gađanje meta na zemlji.

ЛАНСИРАЊЕ КАЛИБРА СА ПОДМОРНИЦЕ: Овако изгледа када крстарећа ракета полети ка свом циљу (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Prema navodima televizije, kada se podmornica priprema za ispaljivanje raketa „Kalibar“, ona najpre zauzima podvodni položaj, izvodeći paljbu već ispod vodene površine.

Komandant podmornice „Veliki Novgorod“ Denis Sopin je za „Zvezdu“ objasnio da je samoj raketi dodat torpedni deo koji je i izvodi iz vode na zadati kurs.

„Raketa 'Kalibar' predstavlja raketni torpedo. Prvo se izvodi lansiranje torpeda, nakon čega se uklanja torpedni deo, nakon čega raketa leti u vazduh“, rekao je on.

Ranije je izvor u vojno-industrijskom kompleksu saopštio da će sve višenamenske nuklearne podmornice ruske ratne mornarice projekata 971, 949A i 885 biti naoružane raketama „Kalibar“, „Oniks“ i „Cirkon“.

Ruski kapetan Mihail Nenašev je za list „Vzgljad“ ranije rekao da je raspoređivanje raketa „Kalibar“ na atomskim podmornicama – primarni zadatak za odbranu Rusije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest