SA MOSKVOM SE NE MOŽE PRIČATI SA POZICIJE SILE: Klincevič o moralnoj i vojnoj superiornosti Rusije u odnosu na sve potencijalne protivnike

Novosti online

30. 03. 2021. u 15:31

Politički i vojni stručnjak Franc Klintsevič objasnio je zašto ni Sjedinjene Države ni bilo koja druga zemlja nikada neće moći da razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile.

СА МОСКВОМ СЕ НЕ МОЖЕ ПРИЧАТИ СА ПОЗИЦИЈЕ СИЛЕ: Клинцевич о моралној и војној супериорности Русије у односу на све потенцијалне противнике

Foto: Printskrin

Klincevič je komentarisao izjavu pres-sekretara predsednika Ruske Federacije Dmitrija Peskova, koji je u velikom intervjuu posebno rekao da ruski predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti Sjedinjenim Državama ili bilo kojoj drugoj zemlji da razgovara sa Moskvom sa pozicije sile.

- Amerikanci sada ponavljaju kao mantru da će, kažu, sa svima razgovarati iz pozicije sile. Ni (ruski predsednik Vladimir) Putin, ni bilo ko drugi iz ruskog rukovodstva neće dozvoliti da Amerikanci ili bilo ko drugi tako razgovara sa nama. To ne dolazi u obzir  - naglasio je Peskov u intervjuu dopisniku lista Argumenti i Fakti.

Klincevič je primetio da Rusija danas, ne samo moralno, već i vojno nadmašuje svoje potencijalne protivnike.

- Izjava predstavnika predsednika Rusije zasniva se na objektivnim podacima. Kao vojni čovek, pre svega, da vas podsetim na izvrsno stanje naših oružanih snaga i odbrambene industrije, kao i celog našeg energetskog bloka. Mogu da govore šta žele o našoj zemlji, ali ceo svet zna da smo uložili u razvoj i modernizaciju naše vojske i da je nivo borbene obuke naših oružanih snaga izuzetno visok.

Vojska, kao i uvek u ruskoj istoriji, ostaje glavni garant našeg suvereniteta: političkog, ekonomskog, državnog. Na osnovu toga, naše rukovodstvo, van svake sumnje, može apsolutno mirno razgovarati sa bilo kojim liderom bilo koje zemlje. Mi ne demonstriramo silu, nikome ne predočavamo zahteve po teritorijalnim pitanjima. Ali Rusija uvek i svuda brani svoje nacionalne interese. Kao vojni čovek i političar mogu sa punim uverenjem da kažem da je to zaista tako - rekao je Klincevič za FAN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024