TIHANOVSKA OPTUŽENA ZA TERORISTIČKI NAPAD: Tužilaštvo Belorusije pokrenulo krivični postupak protiv političarke

Novosti online

29. 03. 2021. u 17:48

DRŽAVNO tužilaštvo Belorusije pokrenulo je krivični postupak protiv Svetlane Tihanovske i predstavnika organizacije „Bipol“ koji se nalaze u inostranstvu, javlja agencija „Belta“.

ТИХАНОВСКА ОПТУЖЕНА ЗА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Тужилаштво Белорусије покренуло кривични поступак против политичарке

Svetlana Tihanovska / Foto Tanjug-AP

- Državno tužilaštvo, na osnovu materijala koje je dobilo od Komiteta državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, pokrenulo je krivični postupak protiv Tihanovske i učesnika takozvane inicijative "Bipol" za pripremu terorističkog napada, prema članu 289 Krivičnog zakona - izjavio je državni tužilac Andrej Šved.

Kako se navodi, navedena lica su pre nekoliko dana pokušala da izvedu eksplozije i požare na teritoriji prestonice i drugih gradova.

Kako je ukazao Šved, iz materijala se vidi da su organizatori planirali da optuže predstavnike vlasti za radnje, koje su opasne po život ljudi.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna