KORONA DIVLJA U FRANCUSKOJ: U petak broj zaraženih prešao 41 hiljadu, preminulo blizu 900, raste broj ljudi na reanimaciji!

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

27. 03. 2021. u 00:46

DOK francuske vlasti istrajavaju u tome da ne pooštravaju mere protiv kovida, protivno stavu mnogobrojnih zdravstvenih radnika, pandemija korona virusa u zemlji sve više hvata zalet.

КОРОНА ДИВЉА У ФРАНЦУСКОЈ: У петак број заражених прешао 41 хиљаду, преминуло близу 900, расте број људи на реанимацији!

Foto: EPA

 

Vlasti se nadaju da će s postojećim policijskim časom od 19 do 6 sati, zatvorenim restoranima, kafićima, bioskopima, pozorištima, muzejima, galerijama i velikim tržnim centrima, i specifičnim karantinom u najugroženijem delu zemlje gde je kretanje populacije ograničeno na 10 kilometara, ali uz otvorene škole, uspeti do 15. aprila da obuzdaju treći talas pandemije i krenu ka mirnijim vodama, što bi, uz pojačanu kampanju vakcinisanja, omogućilo da se vidi svetlo na kraju tunela.

Za sada, međutim, korona se ne predaje. U petak je u zemlji bilo 41.869 novozaraženih, dok je broj preminulih povećan za čak 897! Od tog broja, u bolnicama su za jedan dan preminula 303 pacijenta, i čak 594 žitelja staračkih domova, od utorka do petka, i pored toga što je u ovim ustanovama vakcinisano čak 90 odsto starijih od 75 godina.

Broj pacijenata na reanimaciji porastao je za 57 na 4.766, a ukupan broj osoba na bolničkom lečenju za 206, na 27.242.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)