LONDON USMEREN NA KONFROTACIJU: Zaharova otkrila šta je meta britanske agresivne politike

Novosti online

26. 03. 2021. u 14:48

STRATEGIJA modernizacije oružanih snaga Velike Britanije je agresivne prirode, to je još jedna potvrda da je zvanični London usmeren na političku konfrontaciju sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЛОНДОН УСМЕРЕН НА КОНФРОТАЦИЈУ: Захарова открила шта је мета британске агресивне политике

Foto: EPA

- Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je 'Belu knjigu' o odbrani i vojnoj izgradnji, a u njoj su detaljno opisani pravci i faze dalje modernizacije vojnih snaga zemlje. Taj dokument, koji pretenduje na globalnu pokrivenost, je agresivne prirode, a njena meta je nesumnjivo Moskva, što je uobičajeno u Londonu već neko vreme - rekla je Zaharova.

Foto: EPA

Prema njenim rečima, u cilju zaštite od ruskih „trikova“ planirano je da se razvija ofanzivni, a ne odbrambeni potencijal, između ostalog, i formiranjem specijalnih snaga, „koje su mediji odmah prozvali antiruskim specijalnim snagama“.

Ona je poručila da ruska strana smatra objavljivanje „bele knjige“ i odgovarajuće izjave britanske vlade još jednom potvrdom činjenice da je zvanični London usmeren na političku borbu i konfrontaciju.

- To i jeste prava agresija - precizirala je ona.

Foto: EPA

Na kraju je Zaharova istakla da se Rusija ipak nada da će u Londonu prevladati zdrav razum i „instinkt samoodržanja“ u odnosima sa Moskvom.

Podsetimo, britanski premijer Boris Džonston objavio je planove za radikalni preokret spoljne i odbrambene politike Velike Britanije. Rusija je u novoj odbrambenoj strategiji navedena kao ozbiljna pretnja Velikoj Britaniji i zemlja će se boriti protiv čitavog spektra pretnji koje potiču iz Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)