KINA UZVRAĆA UDARAC: Peking odgovorio na sancije Londona

Tanjug

26. 03. 2021. u 09:20

KINA je zamrzavanjem imovine i zabranom ulaska u zemlju sankcionisala devet britanskih državljana i četiri organizacije, među kojima je i nekoliko parlamentarnih poslanika, a u odgovoru na sankcije Londona kineskim zvaničnicima početkom nedelje.

КИНА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Пекинг одговорио на санције Лондона

Foto: V. Mijatović

Kako je navelo kinesko ministarstvo spoljnih poslova, oni su sankcionisani zbog "malicioznog širenja laži i dezinformacija", a u vezi sa pitanjem položaja muslimanskih Ujgura na zapadu Kine.

Među sankcionisanim pojedincima je šef Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta Tom Tagenhat, bivši lider Konzervativne stranke Jan Dankan Smit, advokat za ljudska prava Džefri Najs, predsednica Tribunala za Ujgure Džoan Nikola Smit Finli i mnogi drugi, prenosi Rojters.

Sankcionisani su i Komitet za ljudska prava Konzervativne stranke, Tribunal za Ujgure, Sudska veća Eseksa.

- Kina je čvrsto posvećena očuvanju svog nacionalnog suvereniteta, bezbednosti i interesa i upozorava Veliku Britaniju da ne ide dalje pogrešnim putem. U suprotnom, preduzećemo dalje korake - navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva.

Sankcije stupaju na snagu danas, a njima se sankcionisanim organizacijama i pojedincima brani ulazak u Kinu, Hongkong i Makao, zamrzava im se imovina, a kineskim građanima i institucijama saradnja sa njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom