ZAHAROVA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Kanada dovela odnose sa Rusijom do istorijskog minimuma!

Novosti onlajn

25. 03. 2021. u 19:53

KANADSKA vladajuća elita je dovela bilateralne odnose sa Moskvom do istorijskog minimuma, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova povodom antiruskih sankcija koje je uvela Otava.

ЗАХАРОВА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Канада довела односе са Русијом до историјског минимума!

Foto: EPA

- Odluka zvanične Otave da uvede antiruske sankcije, sledeći sopstvene rusofobne instinkte uz izmišljeni razlog 'gonjenja Alekseja Navaljnog i opozicije u Rusiji' nije iznenađujuća. Kanadska vladajuća elita je već dovela naše bilateralne odnose do istorijskog minimuma zbog besmislene i kontraproduktivne konfrontacije sa Rusijom u korist geopolitičkih ambicija Vašingtona - rekla je Zaharova.

Portparolka je istakla da će odgovor na sankcije biti žestok i da će uslediti u bliskoj budućnosti. To je rekao prethodno i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ističući da zvanična Moskva smatra nezakonitim sankcije koje je Kanada uvela protiv Rusije i da neće ostaviti bez odgovora taj postupak.

Podsetimo, ranije je kanadski ministar inostranih poslova Mark Garno izjavio da je vlada Kanade uvela sankcije protiv devet ruskih zvaničnika zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju