STOTINE HILJADA DOLARA PORODICAMA ŽRTAVA MASAKRA U KOLORADU: Među ožalošćenima i porodica Stanišić

D. D. S.

25. 03. 2021. u 22:45

NIJEDNA donacija ne može da izaleči bol 10 porodica nevinih žrtava masovnog ubice iz supermarketa u Boulderu, u američkoj državi Kolorado, ali novčana pomoć ožalošćenim familijama, među kojima je i jedna srpska, Stanišić, pruža saznanje da je mnogo onih spremnih da pruže pomoć.

СТОТИНЕ ХИЉАДА ДОЛАРА ПОРОДИЦАМА ЖРТАВА МАСАКРА У КОЛОРАДУ: Међу ожалошћенима и породица Станишић

Foto EPA / privatna arhiva

Za manje od 24 sata posle masakra u kome je u ponedeljak Ahmed el Alavi Alisa (21) ubio 10 ljudi, među kojima i Srbina poreklom iz Bosne, Nevena Stanišića (23), prikupljene su stotine hiljada dolara.

Lokalni mediji u SAD upućuju zainteresovane na koji način mogu da upute novčanu pomoć za porodice žrtava. Fond za lečenje u Koloradu (CHF) prikuplja donacije i koordinira sa ostalim organizacijama koje takođe prikupljaju pomoć za porodice žrtava, kako bi se zadovoljile njihove neposredne i dugoročne finansijske potrebe.

Samo jedna od najmanje šest takvih organizacija koje pomažu ožalošćenima u Koloradu, "Gofandmi", prikupila je više od 200.000 dolara za manje od jednog dana. Pomoć im pristiže sa svih strana s obzirom da ova organizacija na Instagramu ima preko 21.000 sledbenika. Ova organizacija svu sakupljenu pomoć upućuje u CHF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)