FOTO - PARIŽANI "ZAKLJUČANI" NA OTVORENOM: Karantin provode na ulicama, kejovima i u parkovima

Goran ČVOROVIĆ

24. 03. 2021. u 20:42

OD kako je proteklog vikenda u Parizu i okolini uveden čudan opšti karantin, u kome se traži da se što manje vremena provodi u zatvorenom prostoru, naročito ako u njemu ima više osoba, a što više napolju, uz distancu i bez mešanja, žitelji Grada svetlosti se trude kako da osmisle vreme.

ФОТО - ПАРИЖАНИ ЗАКЉУЧАНИ НА ОТВОРЕНОМ: Карантин проводе на улицама, кејовима и у парковима

Foto: G.Čvorović

Prodavnice su uglavnom zatvorene, ne rade bioskopi, pozorišta, restorani, kafići, muzeji, ne može se na utakmicu ili u nabavku, od mesta stanovanja sme da se udalji samo deset kilometara, pa Parižani vreme provode na ulicama, kejovima, u parkovima.

Prelepo vreme, s temperaturom koja se kretala oko dvadesetog podeoka, mnoge je u sredu izmamilo da izađu iz stana. Svaka zelena površina je bila dobrodošla, pa tako i esplanada između Vojno-memorijalnog centra Invalidi i Mosta Aleksandra Trećeg.

Na ćebetu ili direktno na travi, u grupicama ili sami, porodice i zaljubljeni parovi, uživali su, opuštali se, telefonirali, čitali knjigu, nazdravljali čašom pića koje su doneli od kuće ili se, jednostavno, zatvorenih očiju, prepuštali toplim sunčevim zracima. Čekajući 19 sati, do nastupanja policijskog časa.

Foto: G.Čvorović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna