ČAK 76 UDARA ZA 24 SATA: Serija vazdušnih udara ruskih ratnih aviona, neprijatelj više nema kud!

Novosti online

20. 03. 2021. u 10:57

RATNI avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su novu seriju vazdušnih udara na ćelije ISIS-a u centralnom delu Sirije, izvestila je 19. marta Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

ЧАК 76 УДАРА ЗА 24 САТА: Серија ваздушних удара руских ратних авиона, непријатељ више нема куд!

Foto: Depositphotos

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, najmanje 76 ruskih vazdušnih udara pogodilo je skrovišta i položaje ćelija ISIS u sirijskoj pustinji.

- Ruski borbeni avioni izveli su preko 76 udara na položaje ISIS-a u sirijskoj pustinji za 24 sata, zajedno sa operacijama češljanja u pustinjama Hama, Homs, Raka pa do administrativne granice sa provincijom Alep - navodi SOHR u svom izveštaju.

- S druge strane, režimske snage i lojalisti nastavljaju kampanju čišćenja, tražeći ćelije ISIS-a u pustinji Al-Majadina u Deir ez Zoru, drugi dan zaredom, pod vazdušnom zaštitom helikoptera - navodi izveštaj SOHR-a.

Nedavne operacije sirijskih vladinih snaga i ruskog vazduhoplovstva u centralnom regionu nanele su ozbiljne gubitke ćelijama ISIS-a. Operacije terorističke grupe konačno se usporavaju.

Zarobljeni pustinjom iz svih pravaca, teroristi imaju vrlo ograničene resurse. Međutim, oni navodno dobijaju podršku militanata koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnom području Al-Tanfa. Situacija u centralnoj Siriji polako se poboljšava zahvaljujući naporima vladinih snaga i Rusije. Za sada su svi ključni putevi otvoreni i bezbedni.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

20.03.2021. 11:28

Upravo je objavljena vest da je u pratnji komandnog aviona Tu-154 broj aviona 85042 , sa ruskog aerodroma Volga pokrajAstrahana doletela i grupa od 4 frontovskih lovaca-bombardera Su-34 .